• Meniu
  • Kategorijos
  • Keksiukai


    Vakarais taip norisi kažko saldaus ir svarbiausia nepersivalgyti. Tad tam "kirminui" nuraminti labai tinka keksiukai. Man patinka, kad jie "porcijuoti", nei pridėsi nei atimsi. Tuo labiau, kad nebrangu, ingredientai randami beveik visuose namų šaldytuvuose. Svarbiausia vienu metu galima padaryti net keletos skonių (žiūrint ką papildomai įdėsit). Ilgai nelaukus jie jau skanaujami visos šeimos ar svečių :) 

    Ingredientai:
    • 1 stiklinė pieno (200ml.)
    • 1 kiaušinis
    • 1/3 stiklinės cukraus (gaunasi vidutinio saldumo)
    • 50-70 ml. aliejaus ar išlydyto sviesto (skaniau sviestas)
    • 2 stiklinės miltų
    • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
    • žiupsnelis druskos
    *jei naudojate įdėkite: razinų, persikų, vanilės, ar cinamo ir t.t. - priklausomai kokio skonio keksiukų norite


    Keksiukų daryme aš naudoju sviestą (kepimo), jį ištirpdau atskrai puode ant viryklės. Suberiu cukrų, kad ištirptų. Tada į visus subertus sausus ingredientus įpilu išplaktą kaiušinį ir pieną.  Viską gerai imaišau.

    Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Į formeles su šaukštu dedame paruoštą tešlą + pasirinkti priedai (vaisiai, riešutai, cinamonas). Kam patinka aukšti keksiukai dėkite tešlos daugiau (tik ne iki pat kraštų, nes "išlips") Geriausiai gaunasi kai užpildoma 2/3 formelės. Man panašiai gaunasi 12 -15 keksiukų.


    Bandžiau tiek su spec. popierėliais tiek be jų. Be popierėlių patogiau, nes nereikia lupinėti, bet vaišinant gražiau atrodo su popierėliais :) O kokį skonį pasirinksite priklauso tik nuo šeimininkės fantazijos. Kiek išbandžiau tai skaniausi gaunasi su konservuotais vaisiais ar uogiene. Pasirinktinai galite užtepti ir saldaus glajaus: kondensuoto pieno, glazūros, šokolado, migdolų riekelių, įv. pabarstukų ir t.t.

    Vakarais taip norisi kažko saldaus ir svarbiausia nepersivalgyti. Tad tam "kirminui" nuraminti labai tinka keksiukai. Man patinka, kad jie "porcijuoti", nei pridėsi nei atimsi. Tuo labiau, kad nebrangu, ingredientai randami beveik visuose namų šaldytuvuose. Svarbiausia vienu metu galima padaryti net keletos skonių (žiūrint ką papildomai įdėsit). Ilgai nelaukus jie jau skanaujami visos šeimos ar svečių :) 

    Ingredientai:
    • 1 stiklinė pieno (200ml.)
    • 1 kiaušinis
    • 1/3 stiklinės cukraus (gaunasi vidutinio saldumo)
    • 50-70 ml. aliejaus ar išlydyto sviesto (skaniau sviestas)
    • 2 stiklinės miltų
    • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
    • žiupsnelis druskos
    *jei naudojate įdėkite: razinų, persikų, vanilės, ar cinamo ir t.t. - priklausomai kokio skonio keksiukų norite


    Keksiukų daryme aš naudoju sviestą (kepimo), jį ištirpdau atskrai puode ant viryklės. Suberiu cukrų, kad ištirptų. Tada į visus subertus sausus ingredientus įpilu išplaktą kaiušinį ir pieną.  Viską gerai imaišau.

    Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Į formeles su šaukštu dedame paruoštą tešlą + pasirinkti priedai (vaisiai, riešutai, cinamonas). Kam patinka aukšti keksiukai dėkite tešlos daugiau (tik ne iki pat kraštų, nes "išlips") Geriausiai gaunasi kai užpildoma 2/3 formelės. Man panašiai gaunasi 12 -15 keksiukų.


    Bandžiau tiek su spec. popierėliais tiek be jų. Be popierėlių patogiau, nes nereikia lupinėti, bet vaišinant gražiau atrodo su popierėliais :) O kokį skonį pasirinksite priklauso tik nuo šeimininkės fantazijos. Kiek išbandžiau tai skaniausi gaunasi su konservuotais vaisiais ar uogiene. Pasirinktinai galite užtepti ir saldaus glajaus: kondensuoto pieno, glazūros, šokolado, migdolų riekelių, įv. pabarstukų ir t.t.
    . 08 April 2011 .

    No comments

    Post a Comment

    popular posts